Din punct de vedere tehnic, ascensiunea lui Kilimanjaro pe ruta Machame este un hiking, dar cei 5895 de metri te vor face sa simti din plin efectele altitudinii asupra organismului.
Kili este cel mai inalt varf de pe continentul african, motiv pentru care este inclus in circuitul Seven Summits, alaturi de Everest (Asia), Aconcagua (America de Sud), Denali (America de Nord), Elbrus (Europa), Carstenz Pyramid (Australia si Oceania) si Vinson (Antarctica).
Programul expeditiei
27 IANUARIE-11 FEBRUARIE
Ziua 1 – 27 ianuarie
Zbor Bucuresti – Kilimanjaro si transferul la Moshi.
Dupa transferul de la aeroportul Kilimanjaro la hotelul din Moshi, vom petrece restul zilei odihnindu-ne sau explorand imprejurimile orasului. Seara vom avea un briefing despre ziua urmatoare.
Ziua 2 – 28 ianuarie
Trekking Machame Gate, 1.640m – Machame Camp, 2.835m
Dimineata vom fi transferati de la hotel la Machame Gate, poarta de intrare in Parcul National Kilmanjaro. Dupa formalitatile de check-in, urmeaza un trekking de 6-7 ore pana la tabara Machame Camp, la 2835m. Traseul ne conduce printr-o padure tropicala formata din copaci foarte batrani, ferigi imense, liane, licheni si muschi, populate cu simpatice maimute Red Colobus.
Ziua 3 – 29 ianuarie
Trekking Machame Camp, 2835m – Shira Camp, 3700m
Dupa micul dejun, incepe a doua zi de trekking, iar terenul devine mai abrupt si mai uscat. Iesim din zona de padure tropicala, unde relieful montan incepe sa-si faca aparitia. Durata traseului este mai mica decat in ziua precedenta, asa ca vom petrece intreaga dupa-amiaza in tabara Shira. Seara vom admira apusul superb care coloreaza in auriu fata stancoasa si ghetarul Kibo.
Ziua 4 – 30 ianuarie
Trekking Shira Camp, 3700m – Lava Tower, 4600m – Barranco Camp, 3900m
Desi vom urca aproape 900 de metri, vom dormi la acceasi altitudine ca in noaptea precedenta, asta pentru a ne aclimatiza cat mai bine. Ziua incepe cu o ascensiune lunga pe platoul Shira spre Lava Tower, printr-un desert alpin, unic in lume. Coborarea spre Barranco Camp se face printr-o vale cu exemplare uriase de plante Lobellia si Senecio. Ajungem la Barranco dupa 6-7 ore, cea mai spectaculoasa tabara a traseului, de unde vom admira falnicul Kilimanjaro.
Ziua 5 – 31 ianuarie
Trekking Barranco Camp, 3900m – Karanga Camp, 3995m
O alta zi foarte buna pentru aclimatizare. Desi scurta, doar 3-4 ore, cu urcari si coborari succesive, vom avea mai mult timp sa admiram peisajul si sa ne relaxam. Noaptea o vom petrece la aceeasi altitudine ca noaptea precedenta. Dupa ce urcam Barranco Wall, fiind o catarare sustinuta, dar cu un grad de dificultate mic, poteca ne poarta prin zone cu contraste uimitoare de desert si vegetatie.
Ziua 6 – 1 februarie
Trekking Karanga Camp, 3995m – Barafu Camp, 4673m
Ultima zi inainte de atacul varfului va fi scurta, 3-4 ore, traseul traversand o zona foarte uscata, avand masivul Kibo inaintea ochilor, pe partea stanga, pe toata durata trekkingului. Vom incheia seara cu o cina devreme, pentru ca vom avea la dispozitie doar cateva ore de somn inainte de urcarea varfului Uhuru.
Ziua 7 – 2 februarie
Trekking Barafu Camp, 4673m – Uhuru Peak, 5.895m – Mweka Camp, 3100m sau Millenium High Camp, 3700m
Noaptea varfului e aici! Ne trezim la miezul noptii pentru un mic dejun rapid, apoi plecam spre varf. In 5-6 ore vom ajunge pe buza craterului, la Stella Point, iar de aici pana pe Uhuru Peak, 5895m, cel mai inalt punct al lui Kilimajaro, ne mai ia inca 1-1,5 ore. Rasaritul superb al soarelui si imaginea spectaculoasa a celebrilor ghetari de pe Kilimanjaro fac toti banii. Coborarea se face pe acelasi drum cu o pauza la Barafu Camp, pentru odihna si pranz. Apoi, vom continua spre Mweka Camp sau Millenium Camp, in functie de starea fizica si psihica.
Ziua 8 – 3 februarie
Trekking Mweka Camp, 3100m/Millenium Camp, 3700m – Poarta Mweka, 1700m – Moshi
Dupa ceremonia de ramas-bun pe care ne-o vor oferi porterii, incepem ultima coborare a aventurii noastre pe Kilimanjaro, spre Mweka Gate si de acolo spre Moshi, pentru o binemeritata relaxare. Si, bine-nteles, mult-doritul dus.
Ziua 9-10 – 4-5 februarie
Safari in Parcul National Serengeti
Dupa cele 7 zile de munte, safari vine ca o intregire a experientei specifice tanzaniene. Ne vom delecta in cele doua zile, fara indoiala, in cel mai legendar parc al Africii, Serengeti. Cele doua nopti le vom petrece intr-o tabara de corturi, in plina savana, in mijlocul sunetelor vietii de noapte a faunei tanzaniene.
Parcul National Serengeti este un sit al Patrimoniului Mondial plin de animale salbatice. Peste 2 milioane de zebre, antilope, gazele sau bivoli, 4000 de lei, 1000 de leoparzi, 550 de gheparzi și aproximativ 500 de specii de pasari locuiesc pe o zona de aproape 15.000 de kilometri patrati.
Ziua 11-15 – 6-10 februarie
Relaxare in exoticul Zanzibar
Zanzibar. One of a kind. Cu istorie, cu plaje minunate, cu paduri de mangrove, cu viata de noapte trepidanta, cu mancare de 100 de puncte in bodegi locale sau in restaurante de lux, locul de nastere al lui Freddie Mercury si lista poate continua, conduce detasat in clasamentul ligii destinatiilor de vacante exotice. Sigur va veti reintoarce aici!
Ziua 16 – 11 februarie
Zborul spre casa, Zanzibar-Bucuresti
DATE TEHNICE
• Din punct de vedere tehnic, Kilimanjaro este un varf care nu pune probleme deosebite
• Este necesara o buna pregatire cardio, pentru ca altitudinea este principala provocare
• Bocancii de altitudine sunt obligatorii, pentru ca noaptea varfului poate fi foarte friguroasa
• Lista completa a echipamentului necesar, inclusiv imbracaminte, incaltaminte, kit medical etc. o primiti dupa inscriere.
Harta
Conditii tarife
Termene de plata
Conditii de anulare
Confirma alegerea!
Masa:
Oferta:
Cauta vacanta dorita!
Citeste mai mult
Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai bună experiență de utilizator. Dacă continuați, presupunem că sunteți de acord să primiți cookie-uri de pe acest site
Nu ai găsit ce căutai? Solicită o ofertă și îți raspundem imediat!